Prihlásenie/Problémy s prihlásením?
|
|
Topoľčany navštívil známy rodák, hokejista Miroslav Šatan. Jeho návštevu spestril i sprievodný program pre deti.
Slovenka žijúca v San Benedetto Del Tronto na Palmovej riviére v Taliansku je licencovanou sprievodkyňou Ríma, a nielen jeho. Zanechala svoj pôvodný odbor- peňažníctvo, ktorý vyštudovala na Ekonomickej univerzite v Bratislave a začala sa venovať úplne inej činnosti.
Diela Eleny Marchallé sú tvorené v spolupráci s energiami hodvábu a často sú ozvláštnené symbolmi a mandalami, ktoré odovzdávajú rôzne posolstvá.
"Mojou víziou je sprostredkovať profesionálne finančné služby. Stáť na strane klientov vo vzťahu s finančnými inštitúciami," hovorí o sebe Mgr. Štefan Baláži.
Často vravíte: "Mám sedavé zamestnanie, bolí ma chrbát a viem, že by som mal cvičiť aby ma prestal bolieť." Máte pravdu, avšak bolesti krížov môžete zmierniť správnym sedom hneď teraz. Možno si vravíte, zdravý sed je enormne náročný počas dňa a nie je možné ho udržať celý deň.
Na Agrosalóne v Nitre prebehla súťaž pre mladých študentov v oblasti agromechanizácie. Do súťaže sa zapojili aj študenti Strednej odbornej školy agrotechnickej z Topoľčian.
Topoľčany navštívil známy rodák, hokejista Miroslav Šatan. Jeho návštevu spestril i sprievodný program pre deti.
Študenti z celého Slovenska si zmerali sily a overili vedomosti v účtovníctve. Umiestnenie na celoslovenskom kole získali i študenti z Obchodnej akadémie v Topoľčanoch.
Irish Cycling Show, medzinárodná výstava zameraná na bicykle a všetko s tým súvisiace, sa konala v dňoch 18. a 19.apríla 2015, v Írsku. V spolupráci s dlb Road, Cargo Bikes a Tannus Tyres sa tu mali možnosť odprezentovať aj jedinečné bajky z dielne Eg riders. Štvrtý ročník priviedol Irish Cycling Show späť na svoje pôvodné miesto, a to do RDS Main Hall, v Dubline.
Navštívte nový ehobby.sk online obchod so zberateľskými potrebami a s výdajňou tovaru v Topoľčanoch.
V tomto článku si predstavíme anatómiu kolien, priebeh pohybu v kĺbe, najčastejšie zranenia a aké sú možnosti posilnenia svalov a väzov kolenného kĺbu.
Podobne, ako niektoré nemocnice na SR, tak aj spoločnosť RDG-Stredisko, s.r.o. v Topoľčanoch, ktorú môžete nájsť na Bernolákovej ulici (Zdravotné stredisko za Sociálnou poisťovňou) sa posúva v trendoch v zdravotníctve. Spoločnosť sa zaradila medzi zdravotné strediská s modernou bezfilmovou technológiou na RTG stredisku, čím umožňuje vykonať vyšetrenia oveľa rýchlejšie a spoľahlivejšie ako na klasických analógových RTG prístrojoch.
Premýšľate nad kúpou nových okien a dverí? Využite služby autorizovaných slovenských výrobcov s dlhoročnou tradíciou a garanciou kvality.
Priatelia 1.6. 2018 Vás pozývame do reštaurácie Hokejka 6 na zimnom štadióne na veľké otvorenie pizzérie.
Hlavnou výhodou nášho cvičenia je jednoduchosť. Vďaka odpruženým topánkam môžu cvičiť úplne všetci. Pre každého, kto má problém a trpí bolesťami kĺbov je Kangoo cvičenie tá správna voľba. Počas skákania sa nielen zbavíme nadbytočného tuku, ale zároveň posilníme naše svaly, a to s minimálnym rizikom zranenia.
Akýkoľvek úraz, ktorý nedoliečime ovplyvňuje naše telo a pohyb. Všetci ktorí majú skúsenosť s určitým zranením (či už pri športe alebo v práci) vedia, že z dlhodobého hľadiska majú následky úrazu svoju cenu. Povedzme si bližšie o problematike a zraneniach najzložitejšieho kĺbu na ľudskom tele - kolene.
Často vravíte: "Mám sedavé zamestnanie, bolí ma chrbát a viem, že by som mal cvičiť aby ma prestal bolieť." Máte pravdu, avšak bolesti krížov môžete zmierniť správnym sedom hneď teraz. Možno si vravíte, zdravý sed je enormne náročný počas dňa a nie je možné ho udržať celý deň.
Dnes sa podelíme o jeden skvelý recept, ktorý môže byť aj na vašom stole. Zdravá a chutná rukola v spojení so slzovkou, ktorá napomáha tráveniu a lepšej činnosti sleziny, pozitívne prekvapí vaše chuťové poháriky.
V dnešnom článku si predstavíme nástroj, vďaka ktorému dokážete rozvinúť svoj pohybový potenciál. V našom pohybovo regeneračnom centre nenájdete crossfit ani stroje na cvičenie. Nájdete jednoduché pohyby a cvičenia, ktoré vám pomôžu zbaviť sa bolesti a dopracovať sa správnymi funkčnými pohybmi k sile. Jedným z takých cvičení, ktoré si u nás môžete zacvičiť je cvičenie s clubbellmi. Základné informácie o clubbeloch sa môžete dočítať tu, no my si porozprávame ešte pár nových zaujímavých informácií. Poznáme dva druhy svalových skupín s tendenciou ku skráteniu a oslabeniu.
Mário Vám v nasledujúcom článku jednoduchými cvikmi pomôže pri liečbe bolestí chrbta a končatín..
Anglický výraz „cache“ označuje v informatike rýchlu vyrovnávaciu pamäť. Práve pamäť a vyrovnávanie sa s minulosťou sú ústredným motívom najnovšieho diela výtvarníkov Moniky a Bohuša Kubinských. Obsahom tejto pamäte je pritom spomienka na židovskú komunitu v Topoľčanoch a jej tragickú históriu, pripomínaná cez netradičné nevýtvarné médium – maces, krehký nekvasený chlieb pochádzajúci zo židovskej kultúry.
Tentokrát si povieme niečo o bolesti v chrbte a čo tú nepríjemnú bolesť spôsobuje.
Keď sme boli deťmi vedeli sme to, no postupom času sme to zabudli . Navyše sa pridali bolesti kolien, bedrových kĺbov prípadne bolesti chrbta...
Predstavte si telo ako dom. Aby dom stál a dlhé roky odolával vonkajším vplyvom prostredia, potrebuje mať pevné základy. Rovnako funguje naše telo. Ak chceme profitovať zo zdravia pohybového aparátu dlhodobo, nesmieme zabúdať na chodidlá našich detí.
![]() | |
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | |
Užitočné linky |
(verné napodobeniny originálov parfúmov svetových značiek) |
Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre – štúdium prepojené s praxoudátum pridania: 25.02.21-10:40 Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre patrí medzi najlepšie fakulty v SR so zameraním na potravinárstvo, biotechnológiu a biológiu. Naším cieľom je vzdelávanie a vychovávanie vysokokvalifikovaných odborníkov, ktorí si bez problémov nachádzajú uplatnenie v praxi na Slovensku aj v zahraničí. Poslanie fakultyFakulta biotechnológie a potravinárstva vznikla v roku 2002. Poslaním fakulty je výchova a príprava kvalifikovaných, vysokoškolsky vzdelaných odborníkov orientovaných na poznanie a zvládnutie najnovších poznatkov, biologických, chemických, technologických a ekonomických vied orientovaných na moderné postupy výroby, hodnotenia a spracovania potravín a špecifických produktov biotechnológií. Hlavným cieľom je dosiahnutie biologickej a technologickej integrity systému "poľnohospodársky produkt - potravina". Fakulta organizuje vzdelávanie v akreditovanom trojstupňovom štúdiu (bakalárske, inžinierske, doktorandské). V trojročnom bakalárskom a dvojročnom inžinierskom štúdiu je vzdelávací program zložený z povinných základných teoretických a odborných predmetov a voliteľných predmetov zvoleného študijného odboru. Tento systém zabezpečuje flexibilitu štúdia a prispieva autoprofilácii poslucháča. Štúdium na bakalárskom stupni sa končí štátnou bakalárskou skúškou a obhajobou záverečnej bakalárskej práce a priznaním titulu bakalár - Bc. Inžinierske štúdium sa končí štátnou skúškou, ktorej súčasťou je obhajoba diplomovej práce a absolventovi sa priznáva titul inžinier - Ing. Prezentácia fakultyPrezentácia fakulty v powerpointe: linka : Virtuálna prehliadka fakulty: Priestory našej fakulty, jednotlivých katedier a laboratórií si môžete prezrieť aj virtuálne tu: Akreditované študijné programyČo ponúka maturantom Fakulta biotechnológie a potravinárstva? Na 1. bakalárskom stupni štúdia si môžete vybrať zo šiestich akreditovaných študijných programov:
Na 2. Inžinierskom stupni štúdia môžete pokračovať v štúdiu na piatich akreditovaných študijných programoch:
Na 3. doktorandskom stupni štúdia môžete študovať na troch akreditovaných študijných programoch:
Uplatnenie absolventov v praxiNaši absolventi sa uplatnia v potravinárskych a poľnohospodárskych podnikoch, reťazcoch maloobchodných prevádzok, orgánoch úradnej kontroly potravín, výskumných, vývojových a šľachtiteľských inštitúciách, špecializovaných laboratóriách, pracoviskách štátnej správy, logistických a distribučných spoločnostiach, službách, v súkromnom sektore a pod. Najčastejšie pracovné pozície absolventov sú: manažér výroby, kvality a bezpečnosti potravín, technológ výroby, vývojár výrobkov, inšpektor, audítor, odborný pracovník laboratória, výskumný pracovník, manažér prevádzky, manažér v maloobchode v reťazcoch, prevádzkar a manažér stravovacích zariadení. Ďalšie vzdelávanie, kurzy ponúkané našou fakultou
Prečo študovať na FBP?Štúdium na našej fakulte Vám odporúčame aj z nasledovných dôvodov:
Možnosti mobilítV rámci štúdia môžete absolvovať časť štúdia v zahraničí v rámci programov:
Dôležité informácie a termíny pre uchádzačov o štúdium
Kde získam podrobnejšie informácie?V prípade otázok k I. a II. stupňu štúdia môžete kontaktovať oddelenie pre štúdium a vzdelávanie:
Ing. Beáta Zelenáková Ing. Katarína Gurčíková Kontakt:
|